KAPR SE ŽLOUTKOVÝM KŘENEM (Francie)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / RYBY / RYBY KAPR / 




INGREDIENCE: 1 kg kapra, 60g kořenové zeleniny, 50g cibule, 5 celých pepřů, 5 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, 1/8 octa, 1 1 vody, sůl. Omáčka: 2 šálky vývaru z kapra, 70 g másla, 4 žloutky, 1 lžíce hladké mouky, půl citrónu, 1-3lžíce strouhaného křenu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Koření a zeleninu vaříme deset minut v osolené a okyselené vodě. Do této vařící vody pak vložíme rozporcovaného kapra a nejvýše dalších deset minut jej spíše dusíme, než vaříme. Uvařenou rybu opatrně vyjmeme lopatkou na teplou mísu a podáváme se žloutkovým křenem. Žloutkový křen: změklé máslo utřeme do pěny se žloutky, přidáme mouku, strouhanou citrónovou kůru i šťávu a vychladlý vývar z kapra. Směs šleháme ve vodní lázni, až zhoustne. Do odstavené zamícháme jednu až tři lžíce strouhaného křenu.

KAPR SE ŽLOUTKOVÝM KŘENEM (Francie) KAPR SE ŽLOUTKOVÝM KŘENEM (Francie)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1436 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz